PrIb08a

Det är grejer det ni! Nu har en vecka gått sen vi satt där i aulan livrädda för vad framtiden skulle utbringa. En vecka sedan vi satt där förväntansfulla i klassrummet och tittade oss nyfiket omkring. What I have realized is that my life is going to change in so many ways these three years and I can't wait. The biggest change since we started last Monday has been that I think in English, I speak English and write in English. Whatever I do, I always translate it into English, sometimes I even know the English expression or word better. But I won't let you suffer, let's switch into Swedish. Sådär ja, som sagt. Livet har tagit en vändning, på många sätt. Jag tillbringar nu 13 timmar på skolan (inkluderat tågresan och läxor) om dagen vilket gör att jag alltid tänker på skolan. Men på ett sätt känns det ändå inte jobbigt, jag trivs med Ib...det är här jag hör hemma, jag trivs med människorna och lärarna vilket gör att det alltid känns kul att gå till skolan. Men nu ska jag göra matte, vi hörs alla!
/E

Rysningar...

längs hela ryggraden. 23/7-08, oförglömligt. Otroligt bra spelning med sådan intensiv inlevelse att vem som helst, kentfan som håkanfan, berördes och så även jag. Den kärleken som Håkan utstrålar mot Daniel Gilbert och hans förklaringar innan de börjar spela får en att tro på allt igen. Såväl vänskap som kärlek.

http://www.youtube.com/watch?v=1HonAdLIAPU

Tack för allt Håkan!


Landskrona-Häljarp-Dösjebro-Kävlinge-Gunnesbo-Lund-Malmö

"Det 22 över är direkttåg!"  "Vi drar till Malmö och slåss" "Mjaauuww" "Okewwwjj, biaatch!" Slutcitat. Louise Christerson har mycket på hjärtat idag. Därför gästbloggar hon hos mig. 

Haha, nej nu är det slut på detta trams. Detta är en seriös blogg och nu ska jag precis som alla andra störda bloggare berätta vad jag ska göra idag eftersom jag inte har något annat roligare att skriva. 

1. Hitta något vettigt att ta på mig, dvs riva ut hela garderoben och sedan ändå t det jag valde först.
2. Cykla till Landskrona station för att sedan trycka biljett och sätta mig på tåget mot Lund C med Louise.
3. Gå av tåget i Lund och hitta buss nummer 3 mot någonstans som jag inte kommer ihåg för vi ska hem till Louises kompis Felicias (BLAJJKINGE '08 människa) pojkväns kompis som tydligen hette Kändis Alle eftersom han varit med i Romeo & Julia (ni vet barnkalendern för ex antal år sedan).
4. Lagom glada ska vi senare bege oss till Malmö C och Malmöfestivalen. Trevligt värre. Timo spelar ikväll och det blir möte med Julia & co och kanske en liten Melina som kanske följer med tillbaka till Landskrona efteråt. 01.08 tar vi sedan tåget mot Landskrona igen för lite sömn. 

Ha det bra, poosshajj! Som Louise så vänligt säger! - Emilia
Blekinge '08 :) 

Vuxet liv helt enkelt!

Usch ja, vad jag känner mig allmänt vuxen. Jag har egen inkomst, jag har massa dyra utgifter (som jag såklart håller reda på själv), jag rensar mitt rum på gamla saker som jag inte behöver, jag lagar mat lite då och då, jag gör hellre något aktivt än att sitta vid datorn (!), jag har fått mitt gymnasiependlarkort och ska börja 1:an på Måndag. Som "grädden på sylten" (frankrike inside joke, jag är inte så gammal trots allt, gudskelov (did I just write "gudskelov"? 40åringssnack...) så jobbar jag till och med för att få en bättre tillvaro.  Usch usch, ålderkris på gång?

Nej, nu rycker vi upp oss...jag väntar fortfarande svar från Melina om våran dejt ikväll. Hoppas det blir av, ungen är ju för fasiken bäst! (ojoj, besatta Emilia igång igen). Jag har satt igång med min träning igen, haha, det är spännande att se var blåmärkena hamnar efter varje ispass. Mostly on armbågarna och knäna (vilken är bestämda formen för knä i plural? Knän eller knäna? OBS: Kolla upp) Jaha nej, på min lunch idag (1 timme, hinner man käka och shoppa har man flyt :P)  har jag sprungit runt i Malmö och förjäves försökt hitta en skolväska som jag såklart kollat ut i förväg (told you, jag är 30 i sinnet). Det var antagligen allt för idag, oj just det...Malmö festivalen börjar idag. Någon som ska palla sig dit?

Emilia

Utan någon som helst aning om vad dagen kommer innehålla



Tuffa 16-åringar som tror att dom är sååå mycket äldre än vad de är på en bar i Frankrike. Äh, jag gillade det i alla fall :)
Bara en av många bilder...kommer antagligen fler under tidens gång.

Nu har jag precis kommit hem från mitt andra träningspass för denna säsong än så länge. Vi har ett till ikväll så än är inte träningsdagen över. Jag saknar MELINA hon har liksom blivit som ett dagligt intag sedan Frankrike och då blir man ju lite abstinent när man inte får träffa henne. Jag låter som någon störd stalker som inte har något eget liv, men det struntar jag i (för vi dansar och du har så mjuka läppar, haha håkan i vardagen jadå. absolut inget med melina att göra dock) Jaha ja ja, nu ska jag laga lite mat till mams och mig så jag kan övertala henne att åka och shoppa med mig. Panik...jag börjar skolan på måndag. Vad tar man på sig för att signalera: Jag är normal, jag hatar landskrona, jag är lika smart som er andra, jag har tänkt igenom mitt beslut att gå på IB väldigt noga, jag är mogen, jag är anpassningsbar, jag är inte trångsynt, jag vill alla väl....ja ni fattar konceptet. Vad tar man på sig för att passa in samtidigt som man ska sticka ut lite? Det är frågan.

Emilia hälsar!

Första Inlägget sedan hemkomst

Ja, det blir väl antagligen sådär. Man måste prioritera och tyvärr hamnade bloggen inte så högt på listan, men nu är jag här igen och ska försöka uppdatera. Någon gång när jag har riktigt tråkigt ska jag även publicera en hel historia om Frankrike resan då jag verkligen vill ha kvar allt jag kan komma ihåg än så länge i min blogg :) Hoppas allt är bra med er som klickar in här lite då och då, det är det med mig i alla fall.

Lite updates sen sist!
Melina Stenchill ingår nu i min bekantskapskrets eftersom hon var lätt chillast i France :)
Jag har kommit in på IB på Malmö Borgarskola och börjar där den 18/8 kl 12 i Aulan.
Jag har insett vad jag vill och vad jag måste göra för att få det!
Jag har också insett att min träning kommer bli lidande av skolan, fastän vi fått ännu senare träningstider.
Min garderob måste uppdateras ständigt, working progress helt enkelt.
Den 18/8 stänger jag även av mitt gamla liv och börjar på nytt, allt ska ändras och allt ska glömmas.

Det var väl allt!

/ E


RSS 2.0