This one is for you

(Julia, nästkusse & moi)

Snabbt inlägg nuva! Ska fortsätta jobba sen, jag sitter dock hemma idag, skönt faktiskt! Ikväll ska jag träffa Martina. Wihooo! Men ja, nu fortsätter jag.

/ E


You got that something



Lite updates från mitt liv kommer här...
Lovet har börjat, det har varit efterlängtat en tid nu! Än så länge har jag varit hos Sonia på födelsedagsmiddag (därav bilden), sovit, skruvat ihop en hel garderob själv, träffat konfalägers vänner (och bestämt en tripp till Stockholm, excited!!!)och tatt farväl av Jenny & Linda som så väntat åkte till New Jersey och Florida över lovet. Kul för dom! Vi andra sitter här i regniga Sverige och jobbar, just det...som vanligt när jag jobbar uppdaterar jag min blogg flitigt. Just nu översätter jag en text från svenska till engelska, det är svårt eftersom den som skrivit texten från början inte har så bra svenska. I veckan ska jag hinna träffa Martina, ojoj vad det var länge sedan, och Linde, samma gäller för henne. Jag ska även tjäna ihop lite pengar så jag kan åka till Stockholm, det är så svinigt dyrt med tågbiljetter just nu. Men det ska bli skojsigt, jag längtar!

Även bestämt mig för att jag vill åka skidor i år, fast är inte hemma när resten av familjen åker (om allt går som det ska befinner jag mig i Florida över nyår!). Får försöka övertala någon att åka med mig över sportlovet eller liknande. Nu ska jag fortsätta mitt tragiska översättande. Ha en trevlig lovvecka svenska ungar!

/ E                                      

Ständig utmattning

Det stämmer, nu har jag varit hemma i ungefär en halvtimme. Stödmatten var väldigt givande och jag är allmänt trött på att pendla. Delvis är jag väldigt uppåt och känner att allt är på plats, sen kommer kemilektionen och förvandlar mig till en dum Landskronablondin. Detta är förstås väldigt upprörande eftersom jag hela mitt liv strävat efter att INTE bli som en sådan. Men sen inser jag att jag faktiskt har en bok att kolla upp det jag inte förstår i. Väldigt stor omställning från kunskapsskolan det där verkligen! Och när vi ändå är inne på den skolan så skulle jag vilja uttrycka mig såhär starkt och dramatiskt: tack för all den kunskap ni lämnade ute eller helt enkelt inte ansåg vara viktig för att vi ens ska kunna klara av första året på gymnasiet. Jag har även lärt mig mer på dessa 2 månaderna än vad jag gjorde under de 4 år jag gick på kunskap. Nu är det sagt och jag menar det verkligen! 

Jag funderar allvarligt på att åka ut till Jenny Zander (den allsmäktige) och prata med henne. Om det nu är så att kunskapsskolan vill få bättre resultat och fler som inte hamnar på individuella programmet måste man ju för fasiken ha en plan som gör att de elever som sedan vill läsa vidare (på ett ickepraktiskt program) på gymnasiet ska ha en chans gentemot alla andra. Mig gör det inget egentligen att jag inte fått bättre kunskaper sen innan, det betyder bara att jag får plugga hårdare och känna mig lite sämre än alla andra när vi går igenom allt. Som tur är försvinner alla spår av kemi, fysik och svår matte till nästa år.

För er som undrar så ser planen för de 2 IB-åren ut som så att jag ska välja: Biologi (higher level), Economics (higher level), History (standard level), Svenska (standard level), Engelska (higher level) och Maths (standard level). Det kommer leda till att jag läser upp till matte D, väldigt hög engelska, economics (samhällskunskap med ett ekonomiskt perspektiv, finns egentligen ingen svensk motsvarighet) och biologi. Sen vet jag inte var livet leder mig :)

Nu till de roliga! Alla som vet vad SAT är kan fortsätta läsa, annars bara sluta här! Det är nämligen så att Linda ska till USA nästa sommar och läsa en preSAT kurs för att senare kunna göra det här SATprovet. Eftersom man kommer att behöva ett SAT betyg för att söka in till Amerikanska colleges så ska jag antagligen följa med henne och ta samma kurs och sedan även göra provet. Vi kommer att bo på något Amerikanskt college, som vi själva väljer och sen ska vi antagligen åka och hälsa på hela hennes gamla liv i New Jersey...vaddå att jag ser fram emot detta? Sååå excited! Nu ska jag bara fixa mina betyg för ettan och sen kan jag koppla av allt som heter naturkunskap förutom biologi.

Jag är på topp och nu ska jag lära mig lite franska verb i alla dess former! Härligt härligt! Ser fram emot gbg som aldrig förr! Nästa helg bär det av! :)

Med en bok vid min sida

Lite halvdålig uppdatering jag vet! Ändå anledningen till att jag uppdaterar just nu är för att jag anser att Karen Blixens roman eller vad den nu än är "Den afrikanska farmen" (även gjord som film med titeln "Out of Africa eller "Mitt Afrika") är överskattad. Egentligen är det inte boken det är fel på, Blixen är en fantastisk författare. Men någonstans där mitt i allt inser man att 93 sidor beskrivning om en farm vid Ngong berget är lite mer än vad en pluggtrött 16åring orkar med. Självklart ska jag plöja mig igenom sidorna för att undvika en utskällning imorgon, eller ännu värre: en följdfråga. Matten blir dock lidande, men som tur är har jag stödmatte. Ja just det, ni läste rätt: stödmatte, jag är helt såld på detta koncept. Det man inte förstår under lektionerna (som tyvärr har resulterat i en hel del för fröken Andersson) kan man bara gå och få förklarat efter lektionstid hos en underbetald mattenörd som fullkomligt älskar att förklara hur man gör för att lösa ut x ur paranteser (okej, det vet jag faktiskt hur man gör. kom inte på något bättre exempel).

Vad jag dock ser fram emot något enormt är en helg i Göteborg boendes hos våra kära Frankrikevänner Annie&Astrid. Som ni nedan ser är man bjuden på middag hos Annie I suppose, temat är dock lite skrämmande. Men vi får väl se vad vi kan hitta på, kanske bara ska gå ut på Landskronas gator för lite inspiration? Nej, nu ska vi inte vara sånna. Ska bli väldigt trevligt!




Nu ska jag återgå till en helt breathtaking beskrivning av ett rådjur som har pågått i ungefär 5 sidor. Spännande det där vet ni!

/ Emilia

RSS 2.0